diumenge, 15 de juny del 2014

OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA

El passat divendres dia 6 de juny, al vespre, va tenir lloc al nostre centre, concretament al pati dels mòduls de secundària, una obser-vació astronòmica gràcies a la col·la-boració desinteressada d'Astroamics, una entitat nascuda fa 4 anys a Balsareny, de la qual formen part actualment unes 150 persones aficionades a l'atronomia de tot Catalunya. Uns quants membres d'aquesta associació van aportar els telescopis per a l'observació. 

A l'acte hi van participar unes tres-centes persones, entre alumnes de primària i secundària, pares, mestres, professors i altra gent interessada.

Malgrat que al principi el cel estava força tapat, després es va obrir força i es va poder fer una bona observació, sobretot dels cràters de la Lluna i del planeta Saturn, amb els seus anells, que aquests dies era visible a primeres hores de la nit. 
També es va veure un satèl·lit de Saturn, el planeta Mart i algunes constel·lacions de primavera.

Aquesta activitat, que va tenir una molt bona acceptació, estava inclosa dins de les trobades organitzades pel centre per tal de fer un acostament entre escola i famílies.