divendres, 14 de novembre del 2014

UN REGATISTA DE LA BARCELONA WORLD RACE FA UNA XERRADA AL NOSTRE CENTRE


El nostre institut escola s'ha implicat de ple aquest curs en un projecte de seguiment de la famosa regata Barcelona World Race que se celebra cada quatre anys. La propera edició ha de començar el darrer dia de l'any i ha de durar de 90 a 100 dies. El centre hi participa amb tota una colla d'activitats que ja han començat, a primària i sobretot als 4 cursos d'ESO, a través de gairebé totes les matèries, de forma transversal, ja que hi ha molts aspectes que es poden relacionar amb aquesta apassionant aventura que començarà amb la sortida dels vaixells del port de Barcelona i donarà tota la volta al món fins a tornar a la capital catalana, travessant els continents per l'hemisferi sud.


En aquest context, una de les activitats ha tingut lloc el divendres dia 14 de novembre i ha consistit en la visita a l'edifici de primària del regatista Gerard Marín, de l'Escala, que competirà amb l'equip GAES. És una persona experimentada en el tema i molt ben preparada, que ja va participar en la regata del 2010. Primer als alumnes de primer cicle, i després als de segon cicle d'ESO, va fer sengles xerrades per explicar la seva experiència com a regatista i els preparatius per a la nova cursa que començarà d'aqui a un mes i mig i que ell viurà de prop a bord d'un vaixell amb una companya d'aventures.

Per mitjà de les seves paraules i una presentació digital, va mostrar la ruta que faran, va explicar com es preparen la roba, el menjar, les característiques del vaixell, com hi conviuen dues persones, els inconvenients amb què es poden trobar en els diferents trams de l'itinerari, etc. Com a curiositat va mostrar el vestit impermeable que porten per tripular el vaixell i el va emprovar a dos voluntaris (un de cada cicle), que encantats van sorgir d'entre l'alumnat.

Tot un reguitzell de preguntes preparades prèviament pels alumnes de cada classe, interessant-se per tota mena d'aspectes i curiositats que us pugueu pensar, i les fotos de rigor de tots plegats amb el Gerard, van completar aquesta activitat que serveix només per escalfar motors de cara al treball que s'anirà fent durant aquests mesos i fins que s'acabi la regata.