divendres, 17 de juny del 2016

Notícia realitzada pels alumnes de 2n d'ESO

Els alumnes de 2n ESO de L’IE Sant Jordi coronen la Gallina Pelada


Els alumnes de 2n ESO assoleixen el cim i fan una vídeo trucada des de dalt amb el campament base, que es troba a l’escola.

Els alumnes de segon d’ESO de  l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs, van participar en el projecte “Un curs, un cim”, que va organitzar el mateix institut. Aquest projecte consistia en la coronació del cim La Gallina Pelada  i la realització d’un treball sobre el cim. Abans d’assolir-ho, els mateixos alumnes van fer un entrenament previ des de la matèria d’educació física. També,  un alpinista professional els hi explicà les seves experiències. Aleshores els hi van donar un dossier, per ambientar-se i per tenir coneixement sobre el medi.

Acte seguit, amb tots els coneixements assolits es van dirigir al cim, la Gallina Pelada. Un cim que està a 2.327 metres d'alçada. La pujada va ser llarga, però no es va fer pesada ja que anaven molt ben acompanyats i van gaudir molt del medi ambient i del bon temps. A dalt del cim es va girar el temps, es va tapar i va començar a fer vent , però ja ho tenien previst, per tant ja anaven preparats ja que estaven informats de la previsió meteorològica. Un cop a dalt van fer Skype amb el campament base ,que es trobava a l'institut, i van poder gaudir de les increïbles vistes.  La baixada va ser una mica més complicada ja que alguns alumnes van patir vertigen i la temperatura va baixar bastant.


Tot i així va ser una experiència molt enriquidora que s'hauria de repetir cada any. Els alumnes van demostrar molt companyonia i van aplicar tots els coneixements que havien après.