dissabte, 7 de juny de 2014

TEDX MANRESA: INNOVACIÓ I CREATIVITAT. HI VAM SER!

El passat divendres 30 de maig dues alumnes i dos professors de secundària de l'IE Sant Jordi vam gaudir de l'oportunitat de presenciar el TEDx Manresa en directe.

Kenya Martín, Joana Bertran, Dani Blasi i Gemma Sensada

El TED (Technology, Entertainment and Design) és una organització sense ànim de lucre que es va crear a Long Beach, Califòrnia, ara fa 30 anys i que es dedica a la difusió d’idees innovadores i rellevants.


En la tercera edició del TEDxManresa els ponents provenien de camps ben diversos. Dolors Reig, psicòloga social, Pera Tantiñà, director de la Fura dels Baus, Jean Pierre Garnier, físic, Ernest Benach, ex-president del Parlament de Catalunya, Pep Garcia, productor cultural i artístic, Núria López-Bigas, biòloga, Manel Lucas, humorista, Manel Prat, ex-director general dels Mossos d’esquadra, Esteve Soler, dramaturg i Nadia Gulham, escriptora afganesa. 

Equip i alguns ponents del TEDxManresa 2014

L’actuació musical va anar a càrrec del Santi Serratosa i la Mariona Castells, que van oferir dues coreografies de percussió corporal. Tots ells van emocionar el públic que durant cinc hores va poder gaudir de l’experiència en un ambient íntim i proper.

Santi Serratosa i Mariona Castells durant l'acutació al TED

Alguns dels missatges més destacats del matí van ser: "controleu allò que penseu perquè esdevindrà conseqüència en algú" Jean Pierre Garnier; "hem nascut per ser creatius però la nostra societat no ens ho permet" Esteve Soler; "tots som funambulistes, parlo dels que som dalt d'una corda que s'ha fet prima i lluitem per no caure" Pep Garcia; "l'autogestió ens permet ser més lliures i independents!" Pera Tantiñá; "hem de fomentar la participació crítica a la societat" Dolors Reig.

Nadia Gulham durant la xerrada TED

Va ser una experiència molt enriquidora! Volem agrair a l'organització l'oportunitat de poder assistir a les conferències TEDxManresa 2014.